Tájékoztató a Neptun.Net tanulmányi és információs rendszerről

***

Tájékoztató a Neptun.Net tanulmányi és információs rendszerről


Az Egyetemen az oktatással kapcsolatos adminisztrációs és szervezési feladatok ellátásához a Neptun.NET informatikai rendszer nyújt támogatást. Döntő többségben e szoftverrendszer hallgatói webes felületén keresztül végezhetik el a hallgatók a tanulmányaikkal kapcsolatos teendőket, úgymint
- tantárgyak felvétele, egyéni tanrend összeállítása
- vizsgára jelentkezés, vizsgajegyek, átlagok ellenőrzése
- a hallgató számára folyósított támogatások (ösztöndíj, szociális támogatások, stb.)ellenőrzése
- a hallgató által fizetendő díjak (költségtérítés, tandíj, ismételt vizsga (IV) díj,stb.) teljesítése
- kollégiumi jelentkezés,
- stb.

A kreditrendszerű oktatás szervezésének elengedhetetlen feltétele egy ilyen rendszer működtetése. Csak így teljesíthetők a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban előírt feltételek, amelyek a hallgatóság számára biztosítják azt a lehetőséget, hogy a diploma megszerzéséhez lehetséges számtalan út közül az egyéniségének legmegfelelőbbet válassza. A rendszer működtetésében az üzemeltetőkön kívül az egyetemi oktatás minden szereplője részt vesz egy jogosultsági rendszer által meghatározott szerepben. Ennek lényeges részét jelenti a hallgatók együttműködése, amihez szükséges a Neptun.NET hallgatói web ismerete. Erre szolgál a Nepun.NET honlap (http://neptun.sze.hu), a Neptun hirdetőtáblákon megjelenített információk, valamint a Neptun.NET rendszeren eljuttatott üzenetek.

A Neptun.NET hallgatói web a http://neptun.sze.hu honlap Hallgatói web menüpontján keresztül érhető el. A belépéshez az azonosítót (neptun kód) és a hozzá tartozó jelszót kell megadni, melyeket az első éves hallgatók számára írásban juttatjuk el. Kérjük, hogy a honlapon megjelenő híreket, információkat rendszeresen és figyelmesen olvassa el. A hallgatói web funkcióinak használatáról a honlap Oktatási anyagok menüpontjában találhat egy részletes leírást, illetve a Segítségnyújtás menüben tájékozódhat, hogy kérdéseivel kihez fordulhat.

További információkat találhat a Tanulmányi Osztály (http://to.sze.hu), valamint a Felnőttképzési Központ (http://fk.sze.hu) honlapján is.

NEPTUN rendszer - NEPTUN system

Oktatásszervezés Eseménynaptára

Nyugdíjas Egyetem 5. előadás 2019. május 20. 10:00 - 11:00
Szenátusi Ülés 2019. május 27. 14:00 - 15:00