Egyetemi Könyvtár

***

EGYETEMI KÖNYVTÁR


Az INNO-Share jelentős részén található a teljesen megújult Egyetemi Könyvtár, amely a hagyományos szolgáltatások mellett új szolgáltatásokat is biztosít. A könyvtárhasználók kellemes környezetben tölthetik az idejüket akár tanulni, akár művelődni, vagy szórakozni szeretnének. A  közel 750 férőhely és a 250 számítógép és wifi biztosítja a digitális tudástár szolgáltatásait. A számítógépeken keresztül az internet adta lehetőségeken kívül elérhetők a tudományos adatbázisok, a könyvtári katalógus.

Az első emeleten a hagyományos könyvtári funkciók kerültek elhelyezésre. Közvetlenül 50.000 kötet könyvhöz, kb. 500 féle folyóirathoz lehet hozzáférni, de a raktárból kérhető még kb. 250.000 dokumentum kölcsönzésre, helyben használatra, amelyre lehetőség a hagyományos olvasótermekben van.
A második emelet keleti szárnyában kerül kialakításra  6 db 3 fős médiafülke, és 15 db egyszemélyes kutatófülke, amely segíti az egyéni kutatást az oktatók és a hallgatók számára egyaránt. 
Az alagsorban és a földszinten csoportmunkára, tanulásra alkalmas közösségi terek kerültek kialakításra. Itt kapott helyet az úgynevezett „Gyermekkuckó”, ami diákkönyvtárként, foglalkoztatóként, játszószobaként  is funkcionál.
Az innovációs tanácsadó irodában különböző információs szolgáltatások (szellemi tulajdon tanácsadás, információbróker szolgáltatás, stb.) vehetők igénybe.

A dokumentumállomány a HUNTÉKA integrált könyvtári rendszerben érhető el. A katalógus az interneten a http://lib.sze.hu címen található. Az interaktív honlap folyamatos fejlesztés alatt áll. Jásztva tanulást segíti az on-line játék-tér kialakítása, a könyvtárban való eligazodást a virtuális könyvtári séta, a látássérültek számára pedig a honlap öregbetűs megjelenítése nyújt segítséget.

A beiratkozás, kölcsönzés számítógéppel történik. A beiratkozáshoz szükséges a személyi igazolvány és a diákigazolvány.
A könyvtár állományának jelentős része kölcsönözhető. A kölcsönzési határidő általában 28 nap, egy alkalommal hosszabbítható a  kölcsönzési határidőt megelőzően. Az ettől eltérő kölcsönzési határidőket a Használati szabályzat tartalmazza.  Az Egyetem hallgatói egy alkalommal  maximum 8 db dokumentumot kölcsönözhetnek. Nem kölcsönözhetőek a folyóiratok, szakdolgozatok, kézikönyvek. A  könyvtári dokumentumokról (könyv, folyóirat) kérésre térítés ellenében fénymásolatot készítünk.

A könyvtár állományában való tájékozódást, a különböző témák irodalmának összegyűjtéséhez, adatbázis használathoz a szaktájékoztató könyvtárosok nyújtanak segítséget. Ha a Könyvtár állományából hiányzik a keresett dokumentum, akkor könyvtárközi kéréssel beszerzi a könyvtárközi kölcsönzéssel foglalkozó munkatárs.
Kölcsönzési határidőt hosszabbítani, előjegyzést tenni a dokumentumra a nap 24 órájában lehet. Ennek részletes leírása a honlapon megtalálható.

Az Egyetemi Könyvtár szakképzett munkatársai várják a hallgatókat a minden igényt kielégítő 21. századi Tudástárban.

További információ: http://lib.sze.hu/kezdolap

NEPTUN rendszer - NEPTUN system

Oktatásszervezés Eseménynaptára

Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
Diplomaátadó ünnepély - MUK 2019. június 22. 14:00 - 15:00
Szenátusi Ülés 2019. június 24. 14:00 - 15:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00
Diplomaátadó ünnepély -MÉK 2019. június 28. 10:00 - 11:00