Gyorshírek
Tájékoztató az idegen szaknyelvi ismeretek oktatásáról a 2022/2023. tanévben, és azt követően megkezdő hallgatókra vonatkozólag
A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosítása alapján a Széchenyi István Egyetem biztosítja a szakképzettség gyakorlásához szükséges idegen szaknyelvi ismeretek oktatását hallgatói számára.
Az idegen szaknyelvi követelmények a tanulmányaikat a 2022/2023. tanévben és azt követően megkezdő hallgatókra vonatkoznak.
A követelmények és a felmentési lehetőségek Karonként eltérőek. Illetve kérjük kísérje figyelemmel az alábbi leírások esetleges változásait is!
Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kar
Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar
Audi Hungaria Járműmérnöki Kar
Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar
Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar
Egészség- és Sporttudományi Kar
Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar
Utoljára módosított dokumentumok: AK
Jóváhagyás dátuma: 2024.11.25.
Vissza
On-line Tanulmányi tájékoztató 2010/2011 tavaszi félévtől
A 2010/2011 tanév tavaszi félévétől kezdve Egyetemünk ezen felület segítségével teszi közzé a tanulmányi tájékoztató kiadványokat.
A kiadványok tartalmazzák az adott tanévben / félévben induló szakok, szakirányok listáját.
A megfelelő Félév/ Tagozat/ Kar/ Szak kijelölésével megjelenik a kiválasztott sorban egy letölthető dokumentum (Letöltés ikon), illetve egy az adott pillanatban aktuális mintatantervet megjelenítő (interaktív) lehetőség (sárga link).
• Letölthető dokumentum (Letöltés ikon): Nyomtatható pdf verzióban mutatja meg a felületen jelzett tanév / félévben, azaz a kiadás pillanatában érvényes,
- a szakra vonatkozó szöveges részt (képzési cél, szakmai gyakorlat, záróvizsga követelmények, kimeneti nyelvvizsga követelmények, stb.)
- tantárgyi táblázatot (tantárgy kódja, neve, óraszáma, beszámolási formája, kreditpontja, előtanulmányi követelménye)
- javasolt tantárgyfelvételi rendet (mátrix) – az egyes félévekben mely kötelező tantárgyak felvételét javasoljuk