Sportolási lehetőségek, szabadidős tevékenység

 ***

SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK, SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉG


A Testnevelési és Sportközpont az edzőcsarnokban, a villanyvilágításos szabadtéri kézilabda és kosárlabda pályán, az ergometriás laboratóriumban, a Városi Egyetemi Csarnok küzdőtere mellett annak erősítő és kardió termében szervezi, koordinálja a hallgatók testnevelését, szabadidő- és versenysportját. Kora tavasztól késő őszig vízi sportolásra (kajak-kenu) is lehetőség van, a kollégium épületénél és a Bridge Hallgatói Oktatói Klubban csónakkölcsönző működik.

A Körtöltés úti sporttelepen kondicionáló és küzdősport terem, villanyvilágításos füves labdarúgópálya, 2 kézilabdapálya működik.
A Városi Egyetemi Csarnok hétköznaponként 8-16 óráig testnevelési foglalkozásokra a hallgatók rendelkezésére áll.

A szabadidő egészséges eltöltéséhez ajánlott és biztosított feltételek mellett egyetemünk Sport Egyesülete több szakosztály fenntartásával, más-más szintű bajnokságban való részvétel biztosításával ad lehetőséget a versenysport rendszerességét és emelt követelményeit is vállaló hallgatók sportolásához.

A szabadidősport keretében labdarúgás, jéghoki, kajak-kenu, küzdősportok (kyo-kushinkay, kettlebell, judo, ökölvívás), floorball, futsal, tollaslabda és sziklamászó sportcsoport is működik. A Hallgatói Önkormányzattal együttműködve minden évben sportáganként házibajnokságokat, futó – és sportnapokat rendezünk.

A versenysportra vállalkozó hallgatók jelentkezését a SZESE irodájában várjuk, ahol az átigazolással és versenyekkel kapcsolatos teendőket intézzük.

Szertárainkból sportszereket, sportoláshoz szükséges sportfelszereléseket lehet kérni. A fenti szolgáltatásokat egyetemünk hallgatói, dolgozói vehetik igénybe pártolói igazolvány ellenében.

Kiemelkedő sporteredményt elérő hallgatóink félévente sportösztöndíjra pályázhatnak, a szorgalmi időszak első hónapjának végéig.

A Széchenyi István Egyetem „Jó tanuló – Jó sportoló” pályázata és az Oktatási és Kulturális Minisztérium „Magyar Köztársaság Jó tanuló – Jó sportoló” versenykiírása a 2012/2013-as tanévre is érvényes.

További információ: http://tsk.sze.hu/fooldal

Gyorshírek

Tájékoztatjuk, hogy az EYOF ideje alatt (2017.07.19.-30.) - az előkészületek és a versenynapok alatt - a Tanulmányi Osztályon az ügyfélfogadás SZÜNETEL. Megértésüket köszönjük!

Neptun belépés

Oktatásszervezés Eseménynaptára

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) 2017. július 23. - 2017. július 30.
Nyári ügyeleti rend 2017. július 27. 00:00 - 2017. augusztus 20. 23:00
Munkaszüneti nap 2017. augusztus 20. 00:00 - 23:55
Bejelentkezés a 2017/18. tanév I. félévére 2017. augusztus 23. 06:00 - 2017. szeptember 2. 23:00