Bejelentkezés a 2017/18-as tanév őszi félévére

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Tisztelt Hallgató!

A 2017/18-as tanév ŐSZI félévre történő bejelentkezésre 2017. AUGUSZTUS 23. (SZERDA), 06:00 !!! – SZEPTEMBER 02. (szombat), 23:59 közötti időpontban  lesz lehetőség a Neptun rendszeren a hallgatói jogviszonnyal már rendelkező Hallgatók számára.

 

 A bejelentkezés folyamán Önnek arról kell nyilatkoznia, hogy a

2017/18/1 félévét aktív vagy passzív státuszban kívánja folytatni.

Az Ön által beállított státuszt a Tanulmányi Osztály legkésőbb szeptember közepéig feldolgozza. A feldolgozást követően a félévre vonatkozó státuszát a Neptun rendszerben ellenőrizni szíveskedjék!

 FIGYELEM!!!

  • A Neptun rendszerben csak és kizárólag abban az esetben tud tantárgyakat felvenni, ha előtte az aktív félévre történő bejelentkezésről nyilatkozott!!!
  • Annak a hallgatónak, aki a 2017/18-ass tanév őszi félévében a felvételi eljárás során kerül felvételre (első féléves), NEM kell a Neptun rendszerben bejelentkeznie az aktív vagy passzív félévre!!! Ők a beiratkozás során nyilatkoznak a státuszukról.

Felhívjuk a Hallgatók figyelmét a TVSZ és TJSZ alábbi pontjaira a bejelentkezéssel kapcsolatban:

TVSZ 17.§ (2) ….megszűnik a hallgatói jogviszony, ha a hallgató

i) két egybefüggően szünetelő hallgatói jogviszonyú (passzív) félév esetén a második passzív félév vizsgaidőszakában számára 15 nap különbséggel küldött két értesítés után a soron következő félév bejelentkezési hetének utolsó munkanapjáig jelen TVSZ szabályai szerint nem jelentkezik be a HIR-ben tanulmányai folytatására (aktív félévre)

p) passzív féléveinek száma eléri a szak képzési idejét jelentő félévek számát, és az utolsó passzív félév vizsgaidőszakában számára 15 nap különbséggel küldött két értesítés után a soron következő félév bejelentkezési hetének utolsó munkanapjáig jelen TVSZ szabályai szerint nem jelentkezik be a HIR-ben tanulmányai folytatására (aktív félévre).

 TVSz. 43. §: Ha a hallgató a bejelentkezési kötelezettségét elmulasztja, akkor úgy kell tekinteni, hogy az adott félévben hallgatói jogviszonyát szüneteltetni kívánja. Egybefüggően legfeljebb két féléven át lehetséges a hallgatói jogviszony szüneteltetése. A passzív félévek száma nem lehet több mint a hallgató szakjának képzési idejét jelentő félévek száma.

TJSZ 41.§. alapján, ha a hallgató elmulasztja bejelentkezési kötelezettségét, akkor 5.000,-Ft díj kerül kiírásra ezen a jogcímen.

 A bejelentkezés folyamatáról részletes leírás található a neptun.sze.hu Tájékoztatók,  oktatási anyagok / Hallgatók számára felületen.

ÁRAMSZÜNET!!!! Felhívjuk a figyelmét, hogy 2017. 08.25., 07.00-tól 2017.08.27., 07.00-ig ÁRAMSZÜNET LESZ. Így az egyetemi szerverek leállítása miatt miatt nem lesz elérhető:

  • a Neptun !!, a Poszeidon rendszerek
  • a levelezési rendszer
  • az e-learning rendszer
  • a hálózati meghajtók
  • a wifi hálózat egy része


  Oktatásszervezés

Neptun belépés

Oktatásszervezés Eseménynaptára

Levelezős konzultációs hétvége 2017. november 24. - 2017. november 25.
Beszélgess Velem előadássorozat 3. előadás 2017. november 28. 17:00 - 18:00